Noregs vestligaste MC

Så langt vest av Florø og Norge du kan komme ligger Ytterøyane Fyr som den siste skanse før storhavet. Her finner du Norges Vestligste MC. En liten Yamaha Salient 50, 1983 mod. som er ombygd til ugjenkjennelig "rolleblade" lignende motorisert farkost
FMCK  15.11.2000.   Av:  Dag Magne Knapstad 
Kjøredoningen ble funnet henslengt på en plen og reddet fra destruksjon av fyrmester Brede Gjøringbø.

Trimmet
Sykkelen ble ribbet for alt unødvendig dill som ikke hadde med framdriften å gjøre. Motoren er trimmet med oppboret kanaler og forgasser. Under prøveturen hang gassen seg opp, og uten bremser og med automatgir, måtte det gå gale, så etter dette, ble noe sikkerhetsutstyret tilbakeført, slikt som bremser ol.  Klok av skade er nå redningsvesten del av det obligatoriske verneutstyret. 

Nyttekjøretøy
Vegen sykkelen blir brukt på er ikke mer enn 150 m lang, men den er bratt, og går mellom brygga og fyret. Å transportere utstyr opp bakken til fyret kan være slitsomt, så her kommer mopeden til nytte. Sand og sement, samt mye av varene og kaniner er blitt transportert i hus med Salienten. 

ytteroyane.jpg (7406 bytes)
Ytterøyane Fyr

Kaniner..???  
Kaniner....???  Det er storjakt på kaniner på øya. En bestand på vel 100 dyr beiter vilt her ute. Så du skal være forsiktig hvor du trør, da øya er gjennomhullet av kanin tunneler. Et lite Australia på 15 mål.

Av: Dag Magne Knapstad

Er det noen som har/veit om en spesiell MC eller MC relatert hobby, så send en mail til post@fmck.no


Florø MC Klubb 
34 år.
1976 til 2010
 

Boks 272,  6901 Florø
Tlf: 57744939,  E-post: post@fmck.no , Hjemmeside: http//www.fmck.no

Sist oppdatert av © Linken  26 oktober 2010