Terje Tysland er tilbake
på Haavebua Lørdag 16. november 2002
Terje Tysland har stått opp – om ikkje akkurat frå dei døde – så i alle fall frå ein stille periode på scena i Florø. Det byrjar bli over 20 år sida trønderen samla stinn brakke i Florø Samfunnshus på MC-klubbens legendariske trønder-konsertar.
Florø MC Klubb: 12: november 2002 av: Tom Gjelsvik

Laurdag er Haavebua plassen for dei som likar Rosenborg, Tore på Sporet og som vil ha eit gjensyn med trønderrockens beste sologitarist.

No er han her på nytt. Godt hjulpen av ein hyggeleg plassering på VG-liste for samle-CD’en ”25 år med Gitter og Stas” – er Tysland meir i vinden enn på lenge. Etter nokre år med ein del merkelege krumspring – både personlege og musikalske, er det oppmuntrande igjen å sjå Terje Tysland omtale i positive vendingar. Godt sal, fornya energi og positive vibrasjonar formidla gjennom TV-ruta og frå scena – det er slik vi likar å sjå ein gamal kjenning av Florø.

Det er heller inga ulempe at det neste år er duka for ei gjenforeining med Namsos-gruppa Prudence. Ei hending som i tabloidpressa allereie er via større merksemd enn eit middels statsbesøk. Unge Tysland har fortent nok fått sin del av dette. Om ikkje dette var nok - kan ein no lese historia om Terje, Åge Aleksandersen og resten av gruppa – ført i pennen av trommeslager Kaare Skevik. Boka har fått den illustrerande tittelen ”Drunk’n happy”.

På Haavebua laurdag er det duka og servert for elskare av det trønderske språk og nostalgiske blinkskot. Hovudpersonen er ikkje kjent for å kaste seg på trendar etter kvart som dei dukkar opp. Tida går, men Tysland er umiskjenneleg Tysland.... og vil alltid vere det.

Arrangør Dag Magne Knapstad er med god grunn ukueleg optimistisk. – Forholdet mellom Florø og Tysland er som gamal kjærleik; noko du aldri vert ferdig med. Haavebua og bandet bør kle kvarandre framifrå – begge deler er upolert og rotekte. Akkurat slik publikum i Florø liker det, avsluttar konsertgeneralen.
Av: Tom Gjelsvik

________________________________________________________

Ny plate: Gitter og Stas

16. september gikk startskuddet for Terje Tyslands jubeljubileum: ”25 år med gitter og stas”. Et jubileum som vil bli behørig feiret med en større samleplate hvor Terje presenterer sine 40 beste låter, og en omfattende turné som kommer innom Florø Lørdag 16. november på sin signingsferd fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord.

Etter å ha solgt rundt 1 million plater, kassetter og CDer, og tilbakelagt rundt 500 000 kilometer på norske landeveier, er Terje Tysland nå i startgropen til å feire sitt
25-årsjubileum som artist. Og det gjøres med brask og bram og den glitrende samleplaten: ”25 år med gitter og stas”.
En CD-plate hvor trubaduren, rockeren og poeten Terje Tysland tar oss med på en musikalsk pilegrimsferd i grenseland, et grenseland hvor Terje gjennom 40 utvalgte låter viser sitt utrolige mangfold og musikalske spennvidde i mer enn 25 år.

Og her kan du vandre mellom favoritter som den halvfunky ”Stakkars klovn” til den vakre balladen ”Heile livet”. En låt som forøvrig har vært en kjempehit i Sverige. Men også resten av CD´n er spekket med favoritter som de fleste av Terjes mange tilhengere har et forhold til og som viser Terjes kvaliteter både som artist, komponist og tekstforfatter.

For også å hedre til sitt trofaste publikum over hele landet, vil Terje være på turné det meste av tiden fra 20. september til 1. januar, 2003 og han vil besøke omtrent hver krok og avkrok, før han tar en velfortjent pause.

Med på cd’n er også en ny innspilling av Flyg Med Alle Vindan, i duett med
Bjarne Brøndbo.
 

 
Les Pressemeldinger.


Florø MC Klubb 
34 år.
1976 til 2010
 

Boks 272,  6901 Florø
Tlf: 57744939,  E-post: post@fmck.no , Hjemmeside: http//www.fmck.no

Sist oppdatert av © Linken  26 oktober 2010