”Norge Mitt Norge 2003”
Lørdag 27. september

Åge med saksofoner og Sambandet i Florø

Av: Tom Gjelsvik

Åge og Sambandet anno 2003.

Lørdag 27. september skrives et nytt kapittel i den heftige relasjonen mellom trønderrockeren og trivselsbyen i vest. Stedet er Haavebua. Florø Rockeklubb og Florø MC-klubb deler på arrangørrollen, og optimismen er som vanlig stor – og velbegrunnet.

Primus motor Dag Magne Knapstad utdyper;
- Opprinnelig var dette utpekt til å være ”Grande Finale” på sommerens Åge-turne. Nå har imidlertid suksessen underveis vært så stor at de velger å fortsette spillingen videre utover høsten. Dette arrangementet har vært booket i lang tid – og forventningene er store. Borte er det lavmælte og halvakustiske – nå er det ”back to basic” med mye lyd og energi.

Den gang da
2002 var et merkeår… helt uten besøk av Namsos store sønn. Slikt er sjelden kost i byen der Åge og Sambandet var konger på haugen lenge før de erobret resten av landet.
- I gamle dager spilte bandet til dans på Samfunnshuset to/tre ganger i året. Sent på 70-tallet og tidlig i 80-årene var det grunnlaget ble lagt for Åges popularitet i Florø. Det er jo bare herlig fortsatt å se mange av de samme folkene igjen i salen! Arrangementet er en kveld for dem som har fått deler av livet sitt tonesatt av Åge-sanger, konstaterer konsertgeneral Knapstad.

Musikk for kvinner
En evig turnerende Aleksandersen er også rimelig høyt oppe:
- Det er flere ting som har gjort dette vanvittig bra. Vi opplever stor respons på gammelt materiale. Det har vært mye folk, og rockeformatet har appell til et delvis nytt og yngre publikum. Vi har også hatt god drahjelp av en presse som har vært overstrømmende positiv. Det har rett og slett vært gøy å være sammen med gamle kompiser på tur!

Blant de sistnevnte er Bjørn Røstad. Saksofonisten med mer enn gjennomsnittlig appell hos den kvinnelige delen av publikummet er endelig tilbake. Unge Røstad har oljet det lure blikket, fått rusten ut av ventilene og er klar for verden - og Florø.

Svett, trangt og skummende
- Siste gang jeg spilte på Haavebua - var det meg, noen gitarer og en lydmann. Dette blir noe helt annet, lover en spillesugen Aleksandersen.

Arrangør Knapstad minnes konserten med skrekkblandet fryd. - Meningen var at det skulle være en konsert der folk skulle sitte stille og lytte. Det var stappende fullt, men etter to sanger skjønte jeg likevel at opplegget ikke passet til lokalet – og byen. I mer enn 20 år har Åge og Florø vært synonymt med høylydt stemning og utagerende begeistring. Å be folk være stille på en Åge-konsert var å be om det umulige. Det er dette løsslupne konseptet som passer Haavebua perfekt, avslutter en entusiastisk Dag Magne Knapstad.

Derfor:
Lørdag 27. september – Åge og Sambandet  – på Haavebua – med fullt trøkk – garantert!!

 

Se og følgende aktuell Åge linker:

Sist han var her med Sambandet var det over 3500 personer på ute konserten på Florø Stadion


Florø MC Klubb 
34 år.
1976 til 2010
 

Boks 272,  6901 Florø
Tlf: 57744939,  E-post: post@fmck.no , Hjemmeside: http//www.fmck.no

Sist oppdatert av © Linken  26 oktober 2010