Knattecross på Bjørnset

At femåringer freser rundt på motorsykkel høres kanskje ikke helt betryggende ut. Men ta det med ro: Fra 2001 ble det lov i Norge, og nå ønsker Florø MC Klubb starte en en knattecross gruppe i klubben.
01.02.2004  Av, Dag Magne Knapstad  (Revidert 30.04.04)
Fredag 23. april ble det vedtatt på klubb møte at Botnastranda ble forkastet som mini cross område, og at vi heller skulle satse på å få lagt ei bane ved vårt klubbhus på Bjørnset. Dette var det full oppslutning om blant de frammøte.  Dette vil styrke bruken av huset, og forhåpentlig skape ny giv og vekst. Vi har fått 3000,- i kulturmidler av Flora kommune til prosjektet. Aslak og Tore Jobber Videre med saken.

Lærer fort
Så snart barna har tatt av støttehjulene på tråsykkelen er de store nok for motocross. Motorsyklene for de minste er på 50 ccm og toppfarten er cirka 40 km/t. Syklene har automatgir, men ellers er de laget som voksenmotorsykler.

- Ungene lærer seg å kjøre på én dag. Kravet er at de kan sykle på tohjuling,. - Interessen for knattecross er sterkt voksende. Når ungene kjører på er det ofte flere publikummere enn på bilcross.

Ekstremsport?
En kan ikke kalle det for ekstrem sport, men helt ufarlig er det ikke, Det blir noen velt og kollisjoner, men nesten aldri noe skader. Ungene kjører med hjelm og spesielt beskyttelsesutstyr for overkroppen.  De fleste har nok slått seg mer på tråsykkel, enn i motocross.

- Bedre trafikanter
Selvfølgelig er det viktigste for ungene at det er artig, men vi har den oppfatningen at sporten gjør barna mye bedre rustet når de er blitt 16 år og kan begynne å kjøre moped og senere motorsykkel i trafikken. Ungene blir kanskje forsiktigere trafikanter når de får rast fra seg under kontrollerte former på bane..

Dyr moro?
Billig er sporten nok ikke den billigste du kan drive med. En ny knattesykkel koster fort 12 000 kroner, pluss sikkerhetsutstyr. Mange kjøper brukt sykkel til 6000-8000 kroner. Men Florø MC Klubb sikte på å kjøpe inn ett par sykler som kan leies ut for en billig penge til de som vil prøve å se om dette er noe.

Ønsker å komme i kontakt med interesserte.
Har dere inntresse for at dine unge håpefulle skal kunne drive med knattecross, så ta kontakt med Aslak Holmen på tlf: 97739238 eller E-post: aslak-ho@online.no Jo flere vi er jo lettere er det å få det til


Mer om knattecross
Ønsker dere å lese litt mer om knattecross, så anbefaler eg heimesiden http://www.knattecross.no Her finner dere alt fra regler til kjøretips.


Florø MC Klubb 
35 år.
1976 til 2011
 

Boks 272,  6901 Florø
E-post: post@fmck.no , Hjemmeside: http//www.fmck.no
, Facebook:

Sist oppdatert av © Linken  22 august 2011