Muskelbuntene klargjøres

De er på veiene igjen. Brummingen lyder over asfalten.  Kjappe vibrasjoner fra en japaner.  Dype brum fra en Harley
Bergens Tidene, Mandag 24. april 1995,  Tekst: Tor Kristiansen,  Foto: Jan M. Llillebø
MC-KLUBB MED EGET HUS. Medlemmene er godt fornøyd med å bruke Bjørnset gamle skole. Foran til høyre formann Eskil Brandvik

Hjelmene tas ned fra hyllene. Motorsykkelentusiastene vakner etter vinterdvalen. De setter seg til rette i salen.. Rir på kubikken. Det er vår!

   Fatter ymtet frampå om at jeg snart burde bli voksen og bruke pengene til noe mer fornuftig. Jeg spurte hvor mye han bru­ker til røyk i løpet av et år. Da ble han litt spakere. Selvsagt går det mye penger til motorsykkelen. Men finnes det noen hobby som gir flere hyggelige opplevelser i som­merhalvåret? undres Jarle Sundal. Han er en av entusiastene i Flore MC-Klubb som gleder seg over våren.

Det er yrende liv ved Bjørnset gamle skole,
en mil utenfor Florø om kveldene.  Florø MC-Klubb fikk benytte skolen gratis hvis de holdt den vedlike. Minst 50.000, kroner og masse dugnadsinnsats har medlemmene lagt ned i bygningen. Na har de fått et klubblokale andre MC­klubber kan misunne dem. Verksted i kjelleren, trivelig oppholdsrom og kjøkken i første etasje. Bolig for en av medlemmene i 2. mens han venter på at hans nye hus skal bli ferdig. Harley’en starter ikke på første for­søk. Geir Kristiansen, drømmesykke­lens eier, tar det med knusende ro. Han skal montere ny bakskjerm og ny sadel før han går over motoren etter vinterdvalen. Han star i kjelleren med en liten skiftenøkkel i hånden og fikser noen ledninger.


MEKKER PÅ HARLEY'EN Geir Kristiansen har skaffet seg et byggesett som varer livet ut..

Jeg har vel verdens dyreste byggesett
 Japsene er engangssykler. Na har jeg en motorsykkel som varer livet ut, sier Geir Kristiansen. Etter a ha kjørt motorsykkel i ti år, skaffet han seg en Harley Davidson 1340-kubikk Evolution til 280.000 kroner. Nå blar han i en delekatalog på 500 sider og har sammen med to andre Harley-eiere fått egen verktøyhylle i verkstedet.

Kun kaffe serveres fra den originalt utformete bardisken ved kjøkkenet. Sterkere drikkevarer vil verken guttene eller jentene ha når de kjører. Fjernsynet star på. Store motorsykkelbilder, diplomer og pokaler pryder veggene i oppholdsrommet. Her er to hjørnesofaer og fire andre sofaer å dumpe ned i. Kulene ruller over biljardbordet.

Motorsykkel fenger selv de tøffeste.
I klubben blir vi en sammensveiset gjeng. Det å mekke sammen, dele erfaringer og dra på helgeturer skaper et fint fellesskap. Siden rus og kjøning ikke hører sammen, har vi nok også reddet en og annen fra a havne på skråplanet, mener Dag Magne Knapstad og Ola Tverranger. De to veteranene har vært med i klubben nesten fra starten i 1976.

Det legges vekt på god trafikkultur. Folk som vrir for mye på gassen og kjører gris, skyves ut. Her stilles krav. Gjengen har motorsykkelen som en seriøs hobby. De fleste medlemmene er godt voksne.

Sidevogn 
J
rle Sundal har skaffet seg en sidevogn som han holder på a montere på sin BMW R100 RT. Han skifter gaffel, og han mye skru og monteringsarbeid igjen. Men når han er ferdig, får han landets eneste motorsykkel og sidevogn beregnet på i alt seks personer. — Guttungen på fire står igjen og gråter når jeg tar med kona ut på tur. Slikt går jo ikke i lengden. Klart jeg vil ha med barna, sien Jarle Sundal som har barn på fire år, to år og to uker. Når har han kjøpt seg hus med garasje, eller garasje med hus, som han selv sier, og kan få bedre tid til å dyrke hobbyen.


FAMILIEVOGN. Så snart sidevognen er montert, kan Jarle Sundal ta med seg hele familien på tur.

— Hadde det ikke vært for miljøet i klubben, ville sikkert mange kjøpt bil i stedet. Nå plundrer vi sammen med a holde syklene ved like. Vi planlegger tuner og får mange hyggelige opplevelsen, sier Eskil Brandvik, formann i Flora MC-Klubb. Han er selv innflytter og han gledet seg over a bli raskt inkludert i miljøet gjennom motorsykkelen. 26. til 28. mai inviterer klubben til stort treff i Flora. Godt vær er alt bestilt.

Bergens Tidene, Mandag 24. april 1995
TEKST: TOR KRISTIANSEN
FOTO: JAN M. LILLEBØ

HISTORIKK

2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1991
1988
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1976

 


Florø MC Klubb 
34 år.
1996 til 2010
 

Boks 272,  6901 Florø
Tlf: 57744939,  E-post: post@fmck.no Hjemmeside: http//www.fmck.no

Sist oppdatert av © Linken  13 februar 2010